Propostes de lectura

Proposta de lectura

Portada L'últim amor de Baba Dúnia
Alina Bronsky
Les Hores

Baba Dúnia viu en un poblet de l'anomenada zona d'exclusió de Txernòbil, un poblet que ja no hauria d'existir.
Mentre tothom a la resta del món es preocupa per l'origen de les fruites i les verdures que mengen i d'on venen el vents i els núvols que els envolten, ella, una dona gran i exinfermera, torna a casa per reconstruir la seva vida a la terra de ningú.
Hi ha altres antics veïns que també han tornat a aquell paratge, els ocells canten més fort que en qualsevol altre lloc, les teranyines s'escampen lliurement i, de vegades, la Baba Dúnia parla amb el seu marit mort.
Però aleshores, un estrany arriba al poble i la petita comunitat veurà amenaçada la seva existència.

Portada Seqüela
Rachel Cusk
Les Hores

A l'hivern del 2009, el matrimoni de deu anys de Rachel Cusk es va acabar. La vida tal com ella la coneixia va desaparèixer, "com un trencaclosques que hagués quedat reduït a una pila de peces escantellades". Seqüela narra aquest difícil viatge en què l'autora es redefineix com a dona soltera. Una reflexió profundament personal, sobre el lloc que el matrimoni i la separació ocupa en la nostra societat.

Portada Elles parlen
Miriam Toews
Les Hores

Una nit, vuit dones mennonites de diferents edats es troben en un paller per dur a terme una reunió secreta. Durant els darrers dos anys, aquestes dones, i més d'un centenar d'altres noies de la seva colònia, han estat violades repetidament. Mentre els homes de la colònia van a la ciutat per pagar la fiança i alliberar els violadors, aquestes dones tindran molt poc temps per prendre una decisió: haurien de quedar-se a la comunitat o haurien d'atrevir-se a marxar-ne?Sobre unes dones que reivindiquen la seva llibertat en una societat que les menysté.

Portada Pinyols d'aubercoc
Emili Manzano
L'Avenç

Amb un exuberant domini de la llengua dialectal i una prodigiosa sensibilitat, l'autor escriu la crònica de la seva educació sentimental amb el rerefons d'una Mallorca en ple boom turístic.Pinyols d'aubercoc és un llibre sobre els embats del temps. Sense estridències, amb un exuberant domini de la llengua dialectal i una prodigiosa sensibilitat, les proses d'aquest llibre esdevenen una crònica de l'educació sentimental de l'autor amb el rerefons de la transformació de Mallorca pel boom turístic. Aquesta petita joia va significar el portentós debut literari del periodista cultural Emili Manzano.

Portada Els Invisibles
Joan-Lluís Lluís
L'Avenç

Relat literari basat en les llengües familiars de l'autor, i la seva educació sentimental a cavall de dos estats, amb una opció pel català com a llengua “invisible” a la Catalunya del Nord.Joan-Lluís Lluís és autor d'una sòlida i reconeguda trajectòria com a novel·lista, i és també un activista militant de la llengua catalana. Nascut a Perpinyà l'any 1963 i educat a l'escola francesa, l'autor va optar, en paral·lel a un procés d'autoafirmació personal, per fer del català la seva llengua literària. Els invisibles explica aquest recorregut ideològic i sentimental per una llengua que, a la Catalunya del Nord, s'ha volgut invisibilitzar.

Portada Emigrantes
Shaun Tan
Barbara Fiore Editora

¿Qué es lo que lleva a tanta gente a dejarlo todo atrás para viajar hacia un país desconocido, dónde no tienen familia ni amigos, donde nada tiene nombre y el futuro es una incógnita? Emigrantes es una novela gráfica sin palabras que nos cuenta la historia de cualquier emigrante, refugiado, desplazado, cualquier persona que ha realizado el viaje.

Fundacions vinculades

`