Propostes de lectura
Per a saber-ne més

Irène Cohen-Janca
Ed. Ekaré
La vida de Marie Curie va ser tan difícil com extraordinària. La seva passió per la ciència la va dur a deixar Polònia i a estudiar a la Sorbonne fent grans sacrificis. Per haver descobert el radi, el poloni i la radioactivitat va rebre el Premi Nobel de Física el 1903 i el de Química el 1911. Va ser la primera dona a obtenir aquests reconeixements. Aquesta història explica els detalls de la seva infantesa, els seus afectes, estudis clandestins i investigacions, però també parla del seu coratge, tenacitat i generositat.
Aquest llibre, molt ben documentat, ha estat guardonat amb el premi de no-ficció en la darrera edició del festival del llibre infantil a Bolonya.
* Llibre també publicat en castellà.

Loveday Trinck
Símbol Editors
Aquest aquari està obert sempre. Conté una col·lecció sorprenent de més de 200 criatures, des del plàncton microscòpic fins a l'animal més gros que hagi existit mai. Com s'ho fan alguns dels animals que viuen a les aigües més profundes per fer llum?
Quan es van formar els oceans i quins secrets amaguen?
Entreu-hi per explorar els oceans del nostre planeta.
* Llibre també publicat en castellà.

James Brown i Richard Platt
Maeva
“La roda incrementa la força i la velocitat.
La velocitat multiplicada: Al girar el centre, la vora recorrerà més distància i girarà més ràpid.
Força multiplicada: Al girar la vora, el centre girarà amb més força.”El llibre mostra una col·lecció dels descobriments més importants de la història. Un viatge pel passat i el present, per conèixer increïbles avenços en la ciència i en la tecnologia que han canviat les nostres vides per sempre.
* Llibre també publicat en castellà.

Yuval Zommer
Joventut
“El peix volador té el llom blau, així que un ocell que sobrevola el mar no el pot veure. La seva panxa és platejada, de manera que un peix famolenc nedant per sota el confon amb el cel.”Per què el cranc camina de gairell? Per què els pingüins no es congelen? L'estrella de mar és un peix? En aquest llibre trobaràs les respostes a aquestes i a moltes d'altres preguntes sobre la fauna marina. També podràs jugar a buscar i trobar en les imatges algun peix especial. Descobreix tota mena de criatures marines esmunyedisses, lluents, fortes i estranyes en aquest primer llibre sobre el mar, i deixa't sorprendre per les curiositats del món submarí.

Philippe Nessmann, Régis Lejonc i Célestin
Librooks
“La vista és un dels sentits que més utilitzem, ja sigui per veure la forma dels objectes que ens envolten, com també el seu color i com es mouen. Però què hi ha a l'interior del nostre ull que ens permet veure?Potser us sembla que ja ho sabeu tot dels sentits, però quan llegiu aquest llibre descobrireu que el nostre cos encara ens amaga molts misteris. Quan som un nadó dins la panxa de la mare, ja percebem el món que ens envolta? I els animals, ensumen, miren, senten, oloren i toquen com nosaltres? Quins oficis relacionaríeu amb els sentits? Descobriu també com els pintors han tractat els sentits en les seves obres d'art i apreneu què volen dir frases com "veure-li l'orella al llop!”
* Llibre també publicat en castellà.

Jenni Desmond
Ed. Kókinos
"Vet aquí que, una vegada, una nena va agafar un llibre de la prestatgeria i es va posar a llegir...Va llegir que l'os polar, també conegut com os blanc, és un mamífer marí enorme que passa gran part de la seva vida entre el gel i la neu de l'oceà Àrtic. A la primavera i a l'estiu, el dúctil gel marí pot cedir i enfonsar-se sota el seu cos colossal.”
Una nena va començar a llegir un llibre sobre els óssos polars i es va assabentar que són intel·ligents, juganers i curiosos. També va saber que el canvi climàtic els està amenaçant. La petita llavors va voler saber més i més... Al llarg d'aquest llibre documental es veuen dibuixos de la nena jugant amb els ossos, pescant amb ells o lliscant pel gel. Un llibre molt atractiu i alhora didàctic.
* Llibre també publicat en castellà.